FAQ

FAQ DIAGNOSTISCHE CAMERA VOOR PATIËNTEN/CLIËNTEN

– Wat is de Diagnostische Camera?
De Diagnostische Camera is een gespecialiseerde camera-opstelling die in staat is om gelijktijdig beeldmateriaal (video) vast te leggen van zowel de patiënt als de interviewer. Wat wordt vastgelegd is de interactie tussen de patiënt en de interviewer. Dit gebeurt op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkeld protocol kan het zo verkregen video-materiaal gebruikt worden ter ondersteuning van de diagnostiek. Het diagnostisch proces (de methode waarmee het behandelteam tot een diagnose komt) wordt hierdoor beter, betrouwbaarder en transparanter.

– Waarom wordt de Diagnostische Camera gebruikt?
De Diagnostische Camera wordt gebruikt om de kwaliteit van de diagnostiek te
verbeteren en transparanter/inzichtelijker te maken voor zowel de behandelaar als de patiënt. Daar waar voorheen een schriftelijk verslag (bestaande uit de interpretaties en conclusies van een interviewer) ten grondslag lag aan een diagnose kan nu, door gebruik te maken van het diagnostisch-video-materiaal, precies worden aangeven/uitgelegd
welke psychiatrische symptomen ten grondslag liggen aan een diagnose. Hiermee kan sneller tot een meer betrouwbare diagnose worden gekomen en daarmee tot een effectievere behandeling.

– Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Het diagnostisch-video-materiaal, dat door de Diagnostische Camera wordt gegenereerd, is onderdeel van uw patiënten-dossier. Dit betekent dat alleen die mensen die betrokken zijn bij de behandeling toegang hebben tot uw gegevens. Omdat het diagnostisch-video-materiaal onderdeel is van uw dossier is alle wet- en regelgeving die dit regelt hierop van toepassing.

– Wie heeft toegang tot mijn gegevens?
Alleen personen die betrokken zijn bij uw behandeling kunnen toegang krijgen tot de gegevens in uw medisch dossier. Daarnaast heeft u natuurlijk zelf toegang tot uw
medische gegevens.

– Waar kan ik terecht met vragen?
Bij vragen over het gebruik van de Diagnostische Camera binnen de zorginstelling kunt u terecht bij de afdeling communicatie.
Bij vragen over uw behandeling kunt u terecht bij uw eigen behandelaar.

FAQ DIAGNOSTISCHE CAMERA VOOR GEBRUIKERS/ZORGINSTELLINGEN

– Informatiebeveiliging, hoe is dat geregeld?
Onze Cloud-dienst is ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SSAE 16, AMS-IX en PCI DSS 2.0 compliant. Onze iPad app en DC communiceren via een WPA2/ssl beveiligde verbinding. Hierbij wordt bovendien gebruik gemaakt van hardware-autorisatie.

– Waar staat de data die wordt opgeslagen in de cloud?
Haerst BV maakt gebruik van een Nederlands Cloud-dienst leverancier (LeaseWeb). Deze leverancier voldoet aan alle benodigde voorwaarden (ISO/IEC 27001:2013, ISAE 3402/SSAE 16, ISO 9001, AMS-IX, PCI DSS 2.0) voor het veilig en betrouwbaar opslaan van gevoelige (waaronder medische) informatie. Voor de opslag van Nederlandse medische informatie wordt gebruik gemaakt van Nederlandse servers.

– Wat is de bandbreedte die wordt gebruikt bij het uploaden van de video’s?
De bestanden zijn gemiddeld 200Mb groot.

– Software updates, hoe wordt dat geregeld?
De iPad app wordt geupdate via het automatische update-systeem van Apple. De Diagnostische Camera wordt geupdate via een automatisch update-systeem van Haerst BV. Soms kan het echter noodzakelijk om de Diagnostische Camera door de service-dienst van Haerst BV te laten updaten.

– Er wordt verbinding gemaakt met het internet, moeten hier IP adressen voor worden gereserveerd?
Toegang tot het internet is noodzakelijk voor de werking van de Diagnostische Camera. Het reserveren van IP adressen is een goede manier om dit veilig en betrouwbaar te regelen.

– Hoe is het accountbeheer geregeld?
Haerst BV ontzorgt de klant als het gaat om accountbeheer. Na een verzoek tot het aanmaken, opheffen of aanpassen van een account garanderen wij dat dit binnen 24 uur is geregeld.

– Welke koppelingsmogelijkheden zijn er beschikbaar voor EPD leveranciers?
Ons systeem is HL7 compliant. Wij kunnen dus koppelen met EPD leveranciers die óók HL7 compliant zijn.

– Is er een helpdesk voor problemen met de unit?
Er is een 7×24 uurs helpdesk voor problemen met de Diagnostische Camera, iPad app en Cloud-dienst.

haerstFAQ